Лазерна епилация

Лазерната епилация е ефективен, безболезнен, бърз и нежен за кожата метод за трайно премахване на нежеланото окосмяване, подходяща за жени и мъже.

Как да се подготвя за процедура лазерна епилация?

Зоната, която ще се третира, трябва да бъде избръсната предния ден или в деня на процедурата.

14 дни преди лазерна епилация космите не трябва да бъдат отскубвани(премахвани с пинсета, кола маска или епилатор), за да бъде възможно обработването на космения фоликул по време на процедурата. Една седмица преди лазерната епилация е желателно зоната да не е била излагана на силна слънчева светлина или солариум, за да се избегне зачервяване или изгаряне.

Колко време продължава една процедура лазерна епилация ?

Продължителността на процедурата лазерна епилация зависи на първо място от големината на третираната зона – обикновено от няколко минути за малките зони на лицето до 40-60 минути за по-големите зони на тялото – крака, гръб и т.н.

Колко процедури лазерна епилация са необходими за траен резултат?

Лазерната епилация унищожава космения фоликул единствено, когато той е във фаза на растеж (анаген). В даден период, около 20-30% от космите са в тази активна фаза. Ето защо се налага да се извършат няколко процедури като броят им има индивидуален характер. Още след първата процедура, значителен брой космени фоликули биват унищожени, но за траен резултат са необходими средно 5-6 процедури за тяло и 8–10 процедури за лице. Зони като интим и мишници и други зони по тялото се повлияват по-бързо, докато финото окосмяване на лицето изисква повече процедури.

Какъв е интервалът между отделните процедури лазерна епилация?

До постигане на траен ефект от лазерната епилация процедурите следва да се извършват на всеки 3 до 5 седмици, като идеална е четвъртата, а след постигане на крайния резултат – трайно намаляване на окосмяването, се правят поддържащи – веднъж или два пъти годишно. С увеличаване на броя на процедурите се удължава интервала между тях / първо 35-40 дни, после 40-45 дни./

Безопасна ли е лазерната епилация?

Лазерната епилация е безопасна, но е изключително важно да се спазват инструкциите на специалиста преди и след процедура, за да няма евентуален дискомфорт, зачервяване, подуване.

Болезнена ли е процедурата лазерна епилация?

Лазерната епилация е съпроводена с минимален дискомфорт. Повечето пациенти усещат леко парене и боцкане, но в лазера е заложена . охладителна система, която допринася за по-комфортна процедура.

Трябва ли да полагам специална грижа за третираната зона лазерна епилация?

Грижата за кожата след лазерна епилация е изключително важна. Около седмица след процедурата е препоръчително третираната зона да не се излага на силна и продължителна слънчева светлина или солариум. Задължително е нанасянето на фотозащитен крем с максимален фактор на защита SPF 50+ на откритите на пряка слънчева светлина зони в период от 14 дни след процедурата. По този начин се елиминира рискът от евентуална поява на пигментации.

Какво да правя между отделните процедури лазерна епилация?

Растежът на космите между отделните процедури значително се забавя, а с всяка следваща окосмяването намалява. Междувременно то може да бъде премахвано чрез бръснене. Изключва се прилагането на методи, които премахват косъма с космения фоликул – кола маска, епилатор, отскубване с пинсета и др. С напредването на процедурите и забавения растеж на космите, премахването ще се налага единствено преди самата процедура.

Кога ще забележа ефекта от лазерната епилация?

Резултатите от лазерната епилация са индивидуални при всеки пациент. Цветът и дебелината на косъма, третираната зона, както и типът кожа оказват влияние върху резултатите от лазерната епилация.Най-често можете да очаквате видим ефект още след първата процедура – обработените във фаза на растеж косми са умъртвени и обикновено падат между 10-14 дни след процедурата – окапват между 45 %  за лице и  60-70%  за тяло.Освен това се получава забавен растеж на останалите косъмчета, и по-тънки и мъховидни порастващи такива.

Направи запитване