Микроиглена мезотерапия /Микронидлинг/ Дермапен

Микроиглената мезотерапия / Микронидлинг, Дермапен/  е метод, при който с мезописалка на различни обороти и многоиглен накрайник от медицинска стомана чрез многократни микро убождания в епидермиса и дермата се въвеждат подходящи „коктейли“ от витамини, минерали, хиалуронова киселина, колаген и др. субстанции.

Процедурата повишава метаболизма в кожата, стимулира възпроизводство на нови кожни клетки и синтез на нов колаген, който допълва съществуващия, без да го разрушава. Резултатът е уплътняване, подобряване еластичността и вида на кожата, стягане на порите, изглаждане на фините линии и бръчки, изсветляване и ревитализиране на лицето. Кожата изглежда по-млада, плътна, стегната и свежа. Този метод е подходящ както за жени, така и за мъже.

Времетраенето на процедурата е около 30-40 минути, в зависимост от зоната, която ще бъде обработвана. По време на терапията се усеща леко драскане по кожата. Възможно е зачервяване в третираната зона, което изчезва в рамките на няколко часа. При процедурата се използват различни коктейли, които третират състоянията на кожата в най-малките детайли. Например, за подмладяване – локално може да се третират чело и бръчки „пачи крак“ с коктейл с ботокс ефект, за околоочния контур – коктейл, който премахва сенки, бръчки и торбички под очите

Микронидлинг подобрява кожата, хидратира, стимулира производството на колаген и еластин и подмладява кожата, като премахва фини бръчки и леки белези от акне, кожата става по-гладка,стегната и млада.

 

Ефектът се вижда веднага, но се разгръща в продължение на месеци.

Според проблемите и особеностите на кожата се правят между 4 и 6 процедури през 10 дневен интервал.

Използването на слънцезащитни продукти е задължително през целия терапевтичен курс.

Естественото обновяване на клетките се засилва, ефектът на абсорбация на хранителните вещества се увеличава, което води до незабавно възвръщане на здравия вид на кожата и я прави копринена,блестяща и млада незабавно.

Направи запитване